طوطی الکاتوس : eclectus
ساعت ۸:۳٥ ‎ق.ظ روز چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۸٧  کلمات کلیدی:

طول:  31 تا 37 سانتی متر

وزن: 375 تا 550 گرم جوجه های تازه از تخم درامده 16 گرم

جوجه ها یا پرندگان نابالغ: پرهایشان مانند پرندگان بالغ است (ماده ها بیشتر قرمز و نرها بیشتر سبز هستند) اما قسمتهای نهایی بعضی از پرها در نرها ممکن است قرمز و در ماده ها سبز باشد، رنگ منقار بیشتر قهوه ای سیر است که با نزدیک شدن به سمت نوک منقار بالایی و منقار پایینی در بعضی پرندگان با قهوه ای روشنتر یا زرد نارنجی همراه می شود. عنبیه چشم مایل به خاکستری ، بلوغ جنسی و تغییر رنگ منقار در نرها در حدود ۳ سالگی و در ماده ها اندکی زودتر اتفاق می افتد.

خاستگاه: استرالیا ، کیپ یورک ، گینه نو، تقریبا در سراسر منطقه به جز نواحی مرتفع کوهستانی ، اندونزی جزایر ملوکا ( شامل امبونیا ، بورو ، سرام ) ، سومبار در جزایر سوندای کوچک ، تانیمبار ، جزایر ارو و کای ، جزایر ادمیرالتی و از مجمع الجزایر بیسمارک به سمت شرق تا جزایر سلیمان.

وضعیت: در بیشتر انواع نواحی جنگلی یافت می شوند.

طوطی الکاتوس Eclectus roratus

پرورش: تا دهه ۱۹۶۰ به ندرت صورت می گرفت، از ان پس به اندازه کافی موجود می باشد. میزان تلفات در میان اکلکتوس های وارداتی زیاد است اما امروزه خوشبختانه تقریبا کل تقاضای داخلی توسط پرنده های پرورشی تامین می شود.

تعداد تخمها: 2 و به ندرت 1

زمان خوابیدن روی تخم ها: 28 تا 30 روز

مدت اقامت پرندگان جوان در اشیانه: حدود 11 هفته ماده ها که پیوسته در حال لانه سازی هستند به طور متوالی از چندین تخم مراقبت می کنند. بلافاصله پس از انقضای موعد از تخم درامدن تخم های ناموفق را می شکنند. دست کم 7 زیرگونه شناخته شده است که فقط 3 تای انها در پرورشگاه های پرندگان وجود دارد:

نژاد اسمی E.r.vosmaeri جزایر ملوکای جنوبی

e.r.polychloros  جزایر پاپوای غربی و جزایر تروبرواند و مجمع الجزایرهای دانتر کاستو و لوئیسیاد. ماده های دو زیر گونه e.r.cornelia سومبا و e.r.riedeli جزایر تانیمبار کاملا قرمز هستندو در دو خیلی به ندرت در پرورشگاه پرندگان یافت می شوند.