طوطی اصیل دم بلند یا طوطی بزرگ اسکندر: Alexandrine Parakeet
ساعت ٤:٢۱ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٧ آبان ۱۳۸٧  کلمات کلیدی:

طوطی بزرگ اسکندرنام علمی: Psittacula eupatria پرنده ای از خانواده طوطیان است که در ایران آن را به نام "شاه طوطی" میشناسند. طول این پرنده ۵۸ سانتیمتر و زیستگاهش از شرق افغانستان، شبه جزیره هندوستان، برمه، تایلند تا ویتنام است. رنگ اصلی اش سبز است و در جنس نر آن نوار سیاهی از بخش زیرین منقار منشعب شده و در پشت گردن به نوار قرمزی ارتباط می یابد.تکثیر این طوطی در درون نورخان پاسیو میسر است. طوطی بزرگ اسکندر طرفداران چندانی ندارد.به نظر میرسد که نر ان از ماده اش با استعدادتر است.

این پرنده با طوطی سبز معمولی تفاوت هایی دارد که به شناسایی آن کمک میکند از جمله ی این موارد داشتن ناحیه ی قرمز رنگ بر روی ناحیه ی خم گاهی بالهایش و همچنین نوک بزرگتر از طوطی سبز معمولی .

پرنده ای است که در صورت دستی شدن دلبستگی زیادی با صاحبش پیدا میکند و با توجه به حرکات زیبایی که از خود نشان میدهد صاحبش را مجذوب خود می کند .
یکی از پرنده ی های مورد علاقه ی من این پرنده می باشد و خودم بنده 
یک جفت از این شاه طوطی ها دارم . رفتار های خیلی جالبی دارد از جمله اینه فوق العاده شیطون هستش. این شاه طوطی ها پرندگانی با استعداد هستند و توانایی یادگیری کلمات را دارند.اگر ازبچگی با انسان بزرگ شوند بسیار راحت تر کلمات را می اموزند.در مورد بزرگتر هااحتیاج به صبر وحوصله بیشتری است.

طوطی بزرگ اسکندر همان طوطی سبز یا شاه طوطی پرنده‌ای از خانواده طوطیان است.

خیلی باهوش، سخنگویی خوب اما بسیار پر سرو صداست.

در اروپا زود(در ماه فوریه ) لانه سازی می کند.

قدرت باروری ان می تواند تا ۲۰ سالگی دامه داشته باشد.

طول: 85 سانتی متر شامل دم که در پرنده نر دم حدود 36 سانت می باشد.

وزن: 250 گرم

جوجه ها یا پرندگان نابالغ: شبیه به پرنده ماده هستند اما با دم کوتاه تر، و عنبیه مایل به خاکستری ، پرهای بلوغ در طول سال سوم ( و حتی سال دوم ) ظاهر میشوند.

خاستگاه: در سرتاسر شبه جزیره هندوستان ، نپال ، پاکستان، بنگلادش، و نیز سری لانکا ، برمه ، تایلند، کامبوج، لائوس، ویتنام و جزایر اندامن( خلیج بنگال).

وضعیت: در حد متعارف در سرزمین های پست در سرتاسر منطقه وسیعی به وسعت بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر در هیمالیا، تعداد انها در سری لانکا رو به کاهش است.

پرورش: تا سال ۱۹۷۰ به طور مرتب از خارج وارد می شد. امروزه در استرالیا کاملا جا افتاده و ارزش زیادی دارد و در جاهای دیگر ارزش و اعتبار کمتری دارد.

نوع مسکن: ساختمان های فلزی و یا مشبک ، انواع چوبی به راحتی توسط منقار قوی پرنده تخریب می شوند.

تعداد تخم ها: ۲ تا ۴ عدد

زمان خوابیدن روی تخم ها: حدود ۲۴ روز

مدت اقامت پرندگان جوان در اشیانه: حدود ۷ هفته

تمایزات جنسی: ماده ها فاقد طوق گردن بوده و دم انها اندکی کوچکتر است.

صرف نظر از اختلاف جثه این دو پرنده، تنها تفاوتی که از لحاظ وضعیت پرها می توان بین این دو طوطی قائل شد ان است که طوطی های الکساندرین (بالا) بر روی شانه خود نقاط قرمز رنگی نیز دارند.